NA I PORED VODE

Slide 1
Slide 1

Rijeka Pliva je prekrasna rijeka koja izvire u Republici Srpskoj- Šipovo. Svojim tokom kreče iz općine Šipovo, prolazi kroz općinu Jezero, u Jajcu tvori dva prekrasna jezera, Plivsko Jezero Veliko, i Plivsko Jezero Malo.

Spektakularnim vodopadom u centru grada, ulijeva se u rijeku Vrbas.
Savršeni spoj aktivnog turizma, boravka u prirodi, veslanja na dasci i delicija pripremljenih u prekrasnom ambijentu, ni vas neće ostaviti ravnodušnim ako se odlučite na ovakav vid odmora.

„Vodopad na ušću Plive, u Jajcu, visok je 22 metra i spada među 12 najljepših na svijetu.”

10 km

3 h

Ture brodićem po Plivi

 

Tura ukljčuje vožnju splavom, veslanje spektakularnim tokovima rijeke Plive, obilazak skrivenih jezeraca zvanih Osmica, te odmor uz fotografiranje na prelijepovim slapovima u općini Jezero. Trajanje ture je 3h. Ukupna kilometraža je 10km. Turu prati splav tako da u svakom trenutku možete preći sa daske na splav.

Kanali kojima protječe rijeka Pliva pružaju doživljaj potpune divljine. Kanali su uski 2-3m te su u proljeće i ljeto potpuno obrasli raslinjem. Zbog toga imate dojam da se vozite kroz prirodne tunele sa najmodernijim klima uređajem. Ova tura uključuje obuku veslanja, vožnju splavom, veslanje na dasci, vodiča i nezaboravne trenutke u netaknutoj prirodi.

Vožnje električnim biciklom

 

Jedan od načina da se spojite s prirodom na jedinstven način je vožnja električnog bicikla kroz prelijlepe pejzaže pored jezera.

Vožnja električnog bicikla predstavlja izvanredan spoj tehnologije i prirode. Sa tihim elektromotorom koji pruža dodatnu podršku pri pedaliranju, vozači mogu lako istraživati staze kroz prirodu, bez značajnog napora. To omogućava vožnju koja je prilagođena svakom nivou kondicije i sposobnosti, čineći je dostupnom svima.

Dok pedalirate kroz šumske staze i pored jezera, svaki trenutak donosi novo oduševljenje i otkriće. Svaka krivina puta otkriva novi prizor koji oduzima dah - bilo da je to sunčani odsjaj na površini jezera ili sjenovito mesto pod drvećem.

5 km

3 h

Stand-up paddling (veslanje na dasci) Mlinčići na Plivi

 

Po legendi napravljeno je 18 mlinova zbog toga što su glavni akteri legende o mlinovima imali 18 godina. Ne postoji turist koji je došao u Jajce a nije obišao Mlinove. Na ovoj jedinstvenoj turi vidjet ćete Mlinove na Plivi iz nevjerovatne perspektive.

Ova prelijepa tura ukupne dužine 5km naša je najprodavanija tura. Karakteristično za turu jeste to da ćete veslati na dva Jezera, posjetiti čuvene Mlinove na Plivi i upoznati legende vezane za njih.
Tura nije zahtjevna za izveslati. Pogodna je za sve, bez obzira na dob, spol ili prethodno iskustvo.Tokom ture pravimo pauze u dva prekrasna beach bara. Kokteli, odbojka na pijesku i kupanje na gradskom kupalištu, sve u 3h trajanja ture.